Friday, July 16, 2010

Παγωμένη σούπα με αγγούρι και γιαούρτι με συνοδεία Pancakes με ρεβύθια

Μόλις ελαβα ένα πολύ ευχάριστο μηνυματάκι από την Έυα ότι κέρδισα στον Φάνκυ διαγωνισμο που διοργάνωσε μέσα από το Μπλογκ της!! Η χαρά μου HPIM6173απερίγραπτη όχι τόσο για το δώρο καθεαυτού, όσο για το γεγονός ότι επιτέλους κέρδισα και εγώ κάτι! Γενικά ανήκω στους γκαντέμηδες ανθρώπους. Η πρωτη φορά που κέρδισα κάτι στην ζωή μου ήταν πριν από 13 χρονια που ήρθα Γερμανία και έπαιξα Λόττο με τον αδελφό μου και τον άντρα μου.΄Είχαμε 4 σωστά κάτι που προφανώς οφείλεται στην τύχη των άλλων δύο και ουχί στην δική μου.  Το γεγονός ότι σήμερα ειμαι εδώ και σας μιλάω γι αυτό μιλάει από μόνο του όσον αφορά στο ποσό που κερδίσαμε. 60 μάρκα παρακαλώ τα οποία και ξαναεπενδύσαμε στο Λόττο για να πιάσουμε αυτή τη φορά…μαντέψτε… 3!! Μεταφορικά και κυριολεκτικά! Η γκαντεμιά μου λοιπόν αποδειχτηκε ισχυρότερη αυτή τη φορά. Η επόμενη φορά που ξανακέρδισα κάτι ήταν όταν σπούδαζα. Το αγαπημένο μου συγκρότημα θα ερχόταν για περιοδεία στην γερμανία και ενας Ραδιοφωνικός σταθμός θα χάριζε Backstage Tickets στο 99κοστό τηλεφώνημα. Εκείνη την ημέρα λοιπόν έκατσα σπίτι αγκαλίτσα με το τηλέφωνο πάιρνοντας κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο μπας και ανοίξει η τύχη μου και κερδίσω! τελικά τα εισητήρια τα πήρα, όχι επειδη τα κέρδισα φυσικά αλλα επειδή τους έπρηξα τα κάκαλα. Και τους τα πρηξα τόσο πολύ που μου δώσα εισητήρια και για μένα,  για τον Νίκο,  για τις φίλες μου, για τα ξαδέρφια μου, γαι τους γείτονες κτλπ κτλπ Για τέτοιο πρήξιμο μιλάμε! Την επόμενη φορά πάλι που ξανακέρδισα κάτι ήταν πριν απο μερικά χρόνια και μου ήρθαν μαζεμένα! Η αρχή έγινε όταν πάνω στην βιασύνη μου έκατσα πάνω στα ακριβοπληρωμενα Σανέλ γυαλιά μου με αποτέλεσμα να σπάσει ο σκελετός. Και αυτό λίγο πριν να πάω διακοπές παρακαλώ! ¨Τα πήγα καρφί στην σανελ μπας και μπορέσουν να μου τα φτιάξουν και μου είπαν ότι πρέπει  να τα στείλουν παρίσι και θα χω απάντηση σε 8 εβδομδες περίπου. Καληνύχτα και έφεξε δηλαδή.  Μετά από 10 εβδομάδες περίπου, κατα τον μήνα Οκτώμβρη δηλαδή, θυμήθηκα να τους πάρω τηλέφωνο να δω αν κατάφεραν τελικά να τα φτιάξουν ή να τα κάνω μνημόσυνο. Με συνδέσαν με τον Υπεύθυνο ο οποίος με μια υπέροχη γαλική προφορά μου εξήγησε

-Κιγία καγιντά δεν ακούσατε το μηνυμά που σας αφησά στον τηλεφωνητή της δουλειας σας;

-….έχω τηλεφωνητή;

-Ουί!! τα γιαλά σας δεν γινονταί και γι αυτό μπορειτέ να περασετέ και να διαλεξέτε καινουργιά!

-πλάκα με κάνεις! Τζάμπα;

-Ουί!!!! τι κγιμά που αναγαστηκατέ να κανετέ διακοπές χωγίς τα αγαπημενά σας γυαλιά! Λυπαμαί τοσό πολύ!!

-και αν σου πώ ότι έχεις ακριβώς τα σωστά συναισθήματα….;;;;

Πήγα λοιπόν και  για συμπαράσταση πήρα μαζί και τον αδερφό μου ο οποίος όλη την ώρα μουρμούριζε ότι θα μας πάρουν χαμπαρι ότι είμαστε μπατήρια και θα μας πετάξουν έξω αφού πρώτα μας βάλουν να πληρώσουμε τα γυαλιά. Ε λοιπόν τίποτα από τα δύο δεν εγινε. Και όχι μόνο μου κάνα καινούργια γυαλιά δωρο, όποια ήθελα εγώ παρακαλώ, αλλά μου δώσαν και επιπλέον δώρο ενα φουλάρι! Ίσως για το ξεπαρεού…..γιατί μάλλον καταλάβαν ότι δεν το φυσάμε…άλλον αέρα έχουν οι πλούσιοι και χωρίς πλάκα και άλλο υψος. Σκέτα ντερέκια. Η καλοφαγία μάλλον… ενώ εμείς που μεγαλώσαμε με τριψάνες και γαριδάκια είμαστε όλα μας σαν τα καυμένα τα μπιάφρα… ! Η αποθεωση ήταν όταν μπαίνοντας στο αμάξι χτύπησε το κινητό μου 2 φορές συνεχόμενα παρακαλώ από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό που είχα κερδίσει τα εισητηρια τότε για να μου πουν ότι α. κέρδισα μια περιποιήση σε σπα με φαγητό και  με εισητήρια για το Κινηματογράφο μετά και β. ότι κέρδισα εισητήρια για μια συναυλία! Το πως μου είναι ακόμα αίνιγμα! Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κέρδισα κάτι και εχουν περάσει ήδη 5 χρόνια από τότε….Και τώρα αυτό!! Που σημαίνει ότι έχω ακόμα ελπίδες σε 5 χρόνια να ξανακερδίσω πάλι κάτι!!

Αυτά περι τύχης και ατυχίας. Να ευχαριστήσω όοοοοοοολους αυτούς που με ψηφίσαν. Αυτοί που δεν…..φατε την σκόνη μου τωρα!!! Πλάκα κάνω….Ειλικρινά δεν περίμενα να κερδίσω μιας και ήταν πολλές οι ωραίες συνταγές. Πιστευω πως αυτό που έπαιξε ίσως ρόλο ήταν η φωτογραφία και το πρωτοποριακό της συνταγής. Ποιος ξέρει. δεν το σκαλίζω όμως παραπέρα. Μην τυχόν και αλάξει η Έυα γνώμη και το δώσει αλλού!

 

Πάντως για να παινέψω το σπίτι μου η συνταγή αυτή είναι όντως πολύ καλή! Η σούπα είναιι απίστευτα δροσερή και νόστιμη, και σε συνδιασμο με το wasabi και τις γαρίδες αποτελούν το τέλειο καλοκαιρνό πιάτο! Η πρώτη κουταλιά θα σας φανεί παράξενη, η δευτερη θα σας εθίσει! Τις γαρίδες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε και με καπνιστό σολωμό αν θέλετε. Επίσης wasabi μπορείτε να βάλετε και παραπάνω αν θέλετε. Προσοχή μόνο γιατί κάνει τζιζ! Σε καμία περίπτωση μην βάλετε το αγγούρι μαζί με τις φλουδες. Η γευση της πολτοποιημένης φλούδας είναι απαίσια! Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με ξυνόγαλα (Buttermilk). Απλά αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!!

 

Παγωμένη σούπα με αγγουράκι και γιαούρτι

 

1 αγγούρι μεγάλο

100 μλ γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. ζωμό λαχανικών (κρύο)

μερικά κλωναράκια άνηθο

1/3 κουταλάκι του γλυκού wasabi

αλάτι, πιπέρι

πιπέρι καγιέν

μια μικρή πρέζα κύμινο

μια χούφτα γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες

 

Η παρασκευή είναι τόσο απλή που θα τρίβετε τα μάτια σας. Ξεφλούδιζετε το αγγουρι, το κόβετε σε 4 μέρη κατα μήκος και αφαιρειτε τους σπόρους. Το βάζετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις γαρίδες, στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Παγώνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρετε με τις γαρίδες. Είναι απλά απίθανη!

HPIM6174

Μην συνοδέψετε την σούπα σε καμία περίπτωση με ψωμί! Σας έχω το ιδανικό συνοδευτικό που όχι μόνο θα απογειώσει την γεύση της σούπας αλλά θα σας χορτάσει κιόλας! Μοιάζουν λίγο με ρεβυθοκεφτέδες αλλά είναι τόσο μα τόσο αφράτοι που είμαι σίγουρη οτι από δω και πέρα θα φτιάχνετε μόνο αυτά!

 

Pancakes με ρεβύθια

250 γρ. ρεβύθια βρασμένα

2 αυγά χωρισμένα

1/2 ματσάκι δυόσμο

150 γρ. γάλα

100 γρ. αλευρι

1 κουταλάκι μπέικιν

αλάτι, πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

πιπέρι καγιέν

ελάχιστο κύμινο

 

Λάδι για το τηγάνισμα

 

HPIM6176

 

Αλέθετε τα ρεβύθια στο μπλέντερ. Μην τα κάνετε κρέμα. Ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον ανακατεύετε με τα υπολοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια)  καθώς και με τα ρεβύθια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγγα και την ανακατεύετε απαλά με την παραπάνω ζύμη. Ζεστάινετε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι. Βάζετε μια κουταλιά από το παραπάνω μείγμα και ακριβώς απο πάνω βάζετε άλλη μια κουταλιά. Περιχύνετε με μια κουταλιά καυτό λάδι ώστε το μείγμα να σφίξει και να μπορείτε να το γυρίσετε χωρίς να χαλάσει το σχήμα του. Συνεχίστε ψήνοντας όλα τα pancakes κατά τον ίδιο τρόπο. Τηγανήστε τα  για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα σε αποροφητικό χαρτί. Τρώγονται ζεστά και κρύα!

 

Ευχαριστώ και πάλι Νταρλινγσς!!!

10 comments:

  1. Τα συγχαρητήριά μου!! Η συνταγή σου νομίζω ότι προτιμήθηκε γιατί είναι μια δροσερή και ανάλαφρη πρόταση τώρα που οι ζέστη μας ταλαιπωρεί. Επιπλέον η παρουσίασή της ήταν πάρα πολύ ελκυστική!!
    Πάντα τέτοια!!!
    Σε φιλώ
    Καληνύχτα!!

    ReplyDelete
  2. Μου αρέσουν οι σούπες όλων των ειδών! Η παγωμένη αγγουρόσουπα είναι από τις αγαπημένες μου και είναι τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι. Κάτι παραπλήσιο με αυτό που προτείνεις έχω φτιάξει παλιότερα, μόνο που είχε κάρυ αντί για wasabi.
    Όσο για το διαγωνισμό, μπράβο, με τέτοια συνταγή και φωτογραφία το άξιζες και με το παραπάνω και που ξέρεις, ίσως είναι η αρχή για να σπάσει η γκαντεμιά! :)))

    ReplyDelete
  3. A .. ωστε εσύ ήσουν αυτή που το έκανε!! χιχι...
    Πολλά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια..

    Ηταν οντως πολύ δροσερή προταση και ωραίο πιάτο.
    Φέρε τώρα μια μερίδα από εδώ :)

    ReplyDelete
  4. να που εκεί που δεν το περιμένεις ανοίγει η τύχη καμιά φορά,
    πολλά συγχαρητήρια, χαίρομαι διότι την ψήφισα κι εγώ διότι οι δροσερές σούπες μου αρέσουν αλλά η δική σου καίει η πονηρή!!!!!!!!!
    πάντα επιτυχίες και χαρές και καλή διάθεση να έχεις
    φιλάκια

    ReplyDelete
  5. Ωραία δροσερή και συγχαρητήρια για την εκλογή σας κυρία μου, άντε και υπερνομάρχης!

    ReplyDelete
  6. Όμορφο μπλογκ. Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  7. Κυρία μου τα σέβη μου για τη νίκη σας!!Τέλεια η συνταγή σας, θα την δοκιμάσω!!Αλλά χωρίς wasabi γιατί έχω θέμα με τα καυτερά!! Πάντως πλάκα μας κάνετε με τόσα που έχετε κερδίσει???!!Γυαλιά Chanel k φουλάρι??Να ρθω κι εγώ εκεί να σπάσω τα δικά μου??!! Εγώ κέρδισα μια φορά εισητήρια για συναυλία του Ρουβά και τα έδωσα στην ξαδερφούλα μου και μετά με πήραν κι εμένα τηλ ότι κληρώθηκα να γνωρίσω τον Ρουβά στα καμαρίνια..και προφανώς πήγε η ξαδερφούλα!!Καλό ε??!! Αντε και εις άλλα με υγεία!!
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  8. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σας λόγια!
    Και όποια θέλει καινούργια γυαλιά...εδω !!

    Καλά βρε Αθηνούλα.....έστειλες άλλον στον θεό;;;;;;;;;;;; Έχω χάσει πάσα ιδέα......

    ReplyDelete
  9. I never comment on blogs, but this one is awesome! Thanks.

    thanxx

    newegg promo code

    ReplyDelete
  10. I haven't met a writer as good as you are. Two thumbs up for a great job!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails