Tuesday, April 13, 2010

Royal Cupcakes σοκολάτας με γέμιση καραμέλας και ganache σοκολάτας

Καλημερούδια!

Αν και σήμερα είχε σειρά το παρφέ, λέω να δώσω μια συνταγή για τα Cupcakes του Σαββάτου. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαιτερος λόγος που τα φτιαξα. Η χριστίνα απλά ήθελε να κάνουμε muffin και ο νίκος φαγώθηκε να ανοίξω το τελευταίο κουτί καραμέλα που μας είχε απομείνει στο ράφι. Η καραμέλα δεν ήταν τίποτα άλλο παρα ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα που είχα βράσει εδώ και καιρό για να το χω να βρίσκεται σε περίπτωση που το χρειαστώ! Για να κάνω την καρδια και τον δυο αποφάσισα να κάνω cupcakes με γέμιση καραμέλας και μια υπεροχη ganache σοκολάτας! Ήταν φανταστικά! Ο νίκος μάλιστα είχε ξετρελαθεί τόσο πολύ από την καραμέλα που κυριολεκτικά έπνιξε τα δικά του σε αυτή. Η χριστίνα αρκέστηκε στο να τρώει την ganache μιας δεν τρελαίνεται για την γεύση της καραμέλας.

Εδώ να κάνω μια μικρή υποσημείωση. Για όσους δεν γνωρίζουν η διαφορα τον cupcakes από τα muffins έγκειται στην ποσότητα βουτύρου που περιέχουν τα πρώτα αλλα και στην εμφάνιση. Κι ενώ τα muffins είναι αφράτα και φουσκωτά φουσκωτά, τα cupcakes είναι πιο...συμμαζεμένα και επίπεδα εφόσον μετά θα στολιστούν με επιπλέον κρέμα. Επίσης τα Muffins περιέχουν πολλές φορες και φρούτα ενώ τα Cupcakes κάποια επιπλέον γέμιση η οποια προστίθεται μετά το ψήσιμο. Στην Αμερική έχουν γίνει τόσο πολύ της μόδας που σερβίρονται ακόμα και σε γάμους αντί για τούρτες. Αν και η εμφάνιση τους είναι πολλά υποσχόμενη, η κρέμα που μπαίνει συνήθως από πάνω και που τις περισσότερες φορες είναι ένας συνδυασμός βουτύρου και ζάχαρης, δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει. Ίσως είμαστε πολύ Bio ακόμη και πρέπει να συνηθίσουμε σε τέτοιου είδους γεύσεις που πολλές φορες οδηγούν και σε διπλό η και τριπλό, αν υπάρχει κάτι τέτοιο δηλαδή, μπαϊπάς.

Στην συνταγή μας τώρα



Για περίπου 15-20 Royal Cupcakes σοκολάτας


220 gr. βούτυρο
260 gr. ζάχαρη
3 αυγά
190 αλεύρι
70 gr. κακάο
1,5 κουταλάκι μπέικην
150 ml γάλα
μια πρέζα αλάτι
ένα κουταλάκι φυσική βανίλια

Χτυπάτε το Βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Η ποιότητα ενός γλυκού εξαρτάται πολλές φορες από το ποσο καλά έχει διαλυθεί η ζάχαρη pou περιέχει. Για aυτό και στην ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούν πάντα την πιο ψιλή ζάχαρη που υπάρχει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια. Αναμιγνύεται το κακάο, με το αλεύρι και το μπέικην και τα προσθέτετε και αυτά στο παραπάνω μείγμα εναλλάξ με το γάλα. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.










Για την Royal καραμέλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές βούτυρο
50 gr. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος

Βράζετε το ζαχαρούχο γάλα για περίπου 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Πολλοί λένε ότι το νερό πρέπει να σκεπάζει το κουτί, άλλοι πάλι λένε όχι. Εγώ τα δοκίμασα και τα δυο και από ότι βλέπετε ζω ακόμη.... οι γραμμές internet δεν χουν φτάσει ακόμα στον άλλο κόσμο. Τώρα, αν βράσετε το γάλα για κάνα δίωρο, θα χετε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας. Αν το βράσετε για 3 ώρες θα χετε μια πηχτή κρέμα καραμέλας. Εσείς αποφασίζετε. Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και λιώνετε μέσα σε αυτή την κουβερτούρα και το βούτυρο. Τα ανακατώνετε όλα με την καραμέλα. Έτοιμη και η γέμιση.





Για την Royal Ganache

200 gr. κρέμα γάλακτος
220 γραμμάρια κουβερτούρα
30 gr. βούτυρο
80 gr. κρέμα γάλακτος
100gr. ζάχαρη

ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και λιώνετε μέσα σε αυτή την τριμμένη κουβερτούρα. μην την ζεστάνετε πολύ γιατί η ganache σας δεν θα γίνει γυαλιστερή. Εγώ εδώ την πάτησα λίγο γιατί έκανα και δουλειές ταυτόχρονα και ξεχάστηκα. Το αποτέλεσμα φαίνεται.... Τώρα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα σε αυτή μια δυο κουταλιές από την καραμέλα pou κάνατε με το ζαχαρούχο. Αν την έχετε τσακίσει, τότε βάλτε τα 100 gr. ζάχαρη να γίνουν καραμέλα και προσθέστε σε αυτή τα 80 ml κρέμα γάλακτος την οποια έχετε ζεστάνει πιο πριν. Ανακατεύεται την καραμέλα με την ganache και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν. Αν θέλετε να βγάλετε την ganache με σχέδιο πάνω στα cupcakes θα πρέπει να προσθέσετε σε αυτή και 150 gr. άχνη. κατά αυτό το τρόπο γίνεται πιο σφιχτή.




Αν θέλετε να βγάλετε την ganache με σχέδιο πάνω στα cupcakes θα πρέπει να προσθέσετε σε αυτή και 150 gr. άχνη. κατά αυτό το τρόπο γίνεται πιο σφιχτή. Φυσικά τα παραπάνω δεν mou ήταν αρκετά για το πιο κολαστικο Cupcake και αποφάσισα na βάλω και μια σαλτσούλα που είχα στο ψυγείο και συγκεκριμένα αυτή που είχα κάνει και εδώ Η συναρμολόγηση τώρα Αφού κρυώσουν τα Cupcakes, με ένα κουταλάκι αδειάζετε λίγο από το περιεχόμενο τους και τα γεμίζετε με την Royal caramel. Τα περιχύνετε με λίγο σάλτσα καραμέλας και τα στολίζετε με την ganache σοκολάτας. Έτοιμα για φάγωμα!

Σας φιλώωωωω

17 comments:

  1. φαινονται σκετη αμαρτια και τι δε θα εδινα για να ειχα ενα κεκακι τωρα!!!

    ReplyDelete
  2. no comment! μόλις λιποθύμισα...

    ReplyDelete
  3. perimeneeeeeeeeeee! Ton iounio tha kano ta prota mathimata proths voitheias.. mexri tote synelthe!!

    ReplyDelete
  4. Φαίνονται πολύ λαχταριστά, αχ να είχα ένα! Πάντως έχεις δίκιο, τα cupcakes με τις παχιές κρέμες, είναι λίγο έξω από τις γευστικές μας επιλογές!

    ReplyDelete
  5. Φαίνονται αφράτα και γευστικότατα, αυτό που θέλω να σου πώ καιρό τώρα είναι ότι βγάζεις καταπληκτικές φωτογραφίες των συνταγών!!!!!

    ReplyDelete
  6. Γιατί μου το κάνετε αυτό τώρα ε?
    Είναι απίθανα με το γλάσο τους!
    :):):)

    ReplyDelete
  7. τι καλοι που ειστε και τι κρλιμα που δεν είστε πιο κοντά να σας κεράσω ένα.

    Τaste σε ευχαριστώ!! Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφική μου είναι ενα μαυρο χάλι και μέχρι να βγάλω μαι της προκοπής πρεπει να τραβήξω καμια 20αριά. Επίσης εδώ σκοτεινιάζει πολύ γρήγορα και δεν με βοηθάει επίσης.. Σκοπευω όμως αργότερα να πάρω μια καλύτερη... ότνα τελειώσουν τα παιδιά με τις σπουδές δηλαδη και εγώ με το ΕΑΠ... που πιο γρήγορα τα βλέπω να τελειώνουν αυτά παρά εγώ.....
    φιλια πολλά

    ReplyDelete
  8. Απίστευτος συνδυασμός κολασμένων γεύσεων!!Κι εγώ λατρεύω τα cupcakes και προτιμώ την γκανας από τις βουτυρόκρεμες!
    Φιλιά
    Αθηνά

    ReplyDelete
  9. Σήμερα προσπαθώ να φτιάξω αυτή τη λαχταριστή συνταγή, έβρασα το ζαχαρούχο 3 ώρες και ήταν τελικά πολύ εύκολη διαδικασία, τσάμπα το φοβόμουν.

    ReplyDelete
  10. Σήμερα προσπαθώ να φτιάξω αυτή τη λαχταριστή συνταγή. Έβρασα και το ζαχαρούχο στο κουτί του 3 ώρες και έγινε φανταστική καφέ καραμέλα βουτύρου, ήταν πολύ εύκολη διαδικασία τελικά και τσάμπα το φοβόμουν, αν προσέχεις να βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.Ευχαριστώ τόσο πολύ!

    ReplyDelete
  11. Φαίνονται υπέροχα!!
    Το ζαχαρούχο το σιγοβράζεις με το κουτί ή το αδειάζεις σε κατσαρολάκι;(σόρυ είμαι άσχετη και το παλεύω..)

    ReplyDelete
  12. Φαίνονται υπέροχα!!!!!
    και επειδή θέλω να τα προσπαθήσω, το ζαχαρούχο το βράζεις μαζί με το κουτί ή το βάζεις σε ένα κατσαρολάκι;(σόρυ είμαι άσχετη αλλά έχω ακούσει και τις 2 εκδοχές!)

    ReplyDelete
  13. Λέω να τα φτιάξω για τα γενέθλια του άντρα μου..

    Συνηθίζω άλλωστε τα 3 τελευταία χρόνια να φτιάχνω cupcakes αντί για τούρτα. Είναι πιο βολικά στο σερβίρισμα και δε λερώνεις πολύ την κουζίνα.

    Εγώ είμαι τυχερή κι έχω βρει ένα μαγαζάκι με ρώσικα προϊόντα που έχει έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο.

    Απλά θέλω να ρωτήσω. Να τα κάνω την ίδια μέρα ή την προηγούμενη;;

    ReplyDelete
  14. Τα εφτιαξα σημερα και ολοι ξετρελαθηκαν! Ευχαριστουμε πολυ για τη συνταγη! :)

    ReplyDelete
  15. Τα εφτιαξα σημερα και ολοι ξετρελαθηκαν!! Ευχαριστουμε πολυ για τη συνταγη :)

    ReplyDelete
  16. Πεντανοστιμα!! Μερακληδικα!!! :) τα εφτιαξα δευτερη φορα σημερα! Οσοι τα δοκιμασαν ενθουσιαστηκαν! Ευχαριστουμε για τη συνταγη!

    ReplyDelete
  17. Πεντανοστιμα!! Μερακληδικα!!! :) τα εφτιαξα δευτερη φορα σημερα! Οσοι τα δοκιμασαν ενθουσιαστηκαν! Ευχαριστουμε για τη συνταγη!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails