Monday, June 8, 2009

Κεικ Καρότου

Νομιζω ότι ειναι από τα πιο αφράτα, πιο νόστιμα και πιο ζουμερά κεικ που έχω φτιάξει και έχω φάει ποτέ μου! Χωρίς υπερβολή! Ναι, είναι κομματάκι πιο δύσκολο απο τα συνηθισμένα αλλά σας διαβεβαιώ οτι αξίζει το κόπο! Και το καλύτερο ? Δεν περιέχει σταγόνα Βουτυρο οπότε φάτε το χωρίς τύψεις!!!



Έχουμε και λέμε λοιπόν

Μείγμα 1

125 γρ. κρόκους αυγου
100 γρ. ζάχαρη

Μειγμα 2

320 γρ. ασπράδι
100 γρ. ζάχαρη

Μείγμα 3

150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
100 γρ. φουντούκια και αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα
200 γρ. καρότο τριμμένο
130 γρ. πουρέ καρότου

Μείγμα 4

100 γρ. Αλέυρι
1 1/2 κ.σ. μπείκιν
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα υλικα από το πρώτο μίγμα μέχρι να αφρατέψουν. Το ίδιο κανουμε και με τα υλικά από το μειγμα Ν0 2 όπου όμως πρώτα χτυπάμε το ασπράδι μόνο του μέχρι να πήξει ελαφρά και σιγά σιγά προσθετουμε την ζάχαρη.

Ενώνουμε τα 2 μείγματα προσεκτικά.

Προσθέτουμε προσεκτικά, ανακατεύοντας ελαφρά, και το τρίτο μειγμα.

Για τον πουρέ καρότου αν δεν έχετε ατμομάγειρα, βάλτε απλά τα καρότα με λίγο νερό να βράσουν, στραγγίστε τα και λιώστε τα στο μπλέντερ. Φυσικά τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν να τα ανακατέψουμε με τα υπολοιπα υλικά.


Κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπεικιν και τα προσθετουμε μαζί με το αλάτι και το ξύσμα στα παραπάνω. Και όπως είπαμε..πάντα απαλό ανακάτεμα για να μην μας ξεφουσκώσουν τα αυγά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Εντωμεταξύ την δεύτερη ημέρα είναι πάντα πιο νόστιμο οπότε καλά είναι να αφήνετε πάντα μια μέρα να κάτσει... αν προλάβει δηλαδή!!

Καλή χώνεψη!!!

4 comments:

  1. Kalhmera kai sugxarhthria gia to blog sou! Oi suntages sou einai teleies! Epeidh eimai latrhs tou keik karoto, ton poure karotou pou ton vriskw? Einai autos pou vriskw stis vrefikes trofes?

    Euxaristw

    ReplyDelete
  2. kalhspera kalh mou kai euxaristo gia ta kala sou logia!
    Sthn ektelesh grafo gia ton poure karotou! An den exeis atmomageira na ta braseis tote vrazeis thn analogh posothta se karota kai meta ta poltopoieis sto mplenter!
    filia kai kalh epityxia!!

    ReplyDelete
  3. Ναιιιιιιι.... από τα ωραιότερα κέικ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... η δε κόρη μου το θέλει περιχυμένο με λευκό γλάσο... τέλειο, δεν υπάρχει άλλη περιγραφή!!!

    ReplyDelete
  4. Betty mou mia apo ta idia. Epeidh omos ego to antipatho kano panta dyo doseis!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails