Friday, March 26, 2010

Μακαρόνια Ογκρατέν με σπανάκι και Cottage Cheese

Καλημέρα καλημέρα!!!

Χτες, αν και υποσχέθηκα ότι θα βάζα την διατριβή μου για τα τέλεια τσουρέκια, οι υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά σας. Το πρωί είχαμε στον παιδικό σταθμό πρωινό με τα παιδάκια μας, το απόγευμα έλειπε ο νίκος και το βραδυ κατάφερα να πάω στην συναυλία του πολυλατρεμένου μου Αλκίνοου Ιωαννίδη εδώ στο Μοναχο. Σε γενικές γραμμές δηλαδή είχα σημαντικότερα πράγματα να κάνω. Η συναυλία πάντως ήταν όνειρο... Τα είπε με την ευκαιρία και ένα χεράκι στους γερμανούς... Μονο που σκουντουφλάω λίγο σήμερα το πρωί από το την νύστα... Αλλα έρχεται Σαββατοκύριακο και το ηθικό είναι υψηλό!!

Για αυτό θα ανοίξω την ημερα με μια απλή συνταγουλα και το βραδυ που θα χουν στρωθεί όλοι μπροστά στην τηλεόραση, παρέα με μια σακούλα MC Ντόναλντς (ναι μπαίνουν και τέτοια αμαρτωλά πράματα σπίτι μας) να δουν τις καινούργιες περιπέτειες του Shrek εγώ θα σας μεταφέρω τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες μου ώστε να καταφέρετε ακόμα και εσείς καημένα μου παιδάκια να κάνετε ένα τσουρέκι της προκοπης. Όσο μπορείτε δηλαδή... Η προπάθεια μετράει.. Σας ανέβασα λίγο το ηθικό? Έτσι μπράβο!

Πάμε στην συνταγουλα, που μπορεί να είναι πανεύκολη και απλή, αλλα είναι τόσο νόστιμη που θα αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν να φτιάξατε εσείς ένα τόσο νόστιμο φαγητό! Είμαι λίγο κακια σήμερα e? Nαι!

Πάμε χρυσά μου?

Mακαρόνια Ογκρατέν με σπανάκι και Cottage Cheese

Για 4 άτομα ( η για δυο σαν το νίκο)

250 gr. μακαρόνι χοντρό για παστίτσιο
1 Kg Σπανάκι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο η 2 κουταλιές βούτυρο
250 gr. Cottage Cheese ( η και ανθότυρο αν προτιμάτε)
250 ml γάλα
2 αυγά
2 κουταλάκια αλάτι
πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
μερικά κομματάκια βουτύρου




Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα βγάζετε 3-4 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου βρασμού. Δηλαδή, αν η συσκευασία γραφει ότι θέλουν 10 λεπτά βράσιμο, εσείς τα βράζετε μονο 6-7 λεπτά. Εξαρτάται ποσο παραβρασμενα τα θέλετε. Αν είστε φαφούτηδες μπορείτε να τα αφήσετε να βράσουν και εντελώς. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίτε το λάδι η το βούτυρο και καβουρντίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και πρόσθετε το σκόρδο και το πλυμένο σπανάκι - και τα δυο ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σε ένα πιάτο χτυπάτε τα αυγά. Πρόσθετε το τυρί και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και μπαχαριζετε με το μοσχοκάρυδο. Αναμειγνύετε τα μακαρόνια με το σπανάκι και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο pyrex. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών-τυριού. Πασπαλίζετε με τα κομματάκια βουτύρου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Συνειδητά επέλεξα να ψήσω το φαγητό σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία για να μην καούν τα μακαρόνια και να μην σωθούν τα υγρά τόσο γρήγορα ώστε το φαγητό να παραμείνει ζουμερό. Αυτά.

Eυκολακι ε?

σας φιλώ πολύ

2 comments:

  1. Axou! Mas exeis katastrepsei! Ti einai auta pou vazeis? De mas lupasai? Pali mou trexoun ta salia! Asxeto: duo erwthsoules mporw na kanw? 1.Pws legete kale to kakoule sta germanika? 2.8elw na kanw mia elafria(?!) tourta fraoula kata protimhsh me maskarpone. Mhpws exeis na protineis kati? Eipa na rwthsw mia pou o kalos mou exei apokalesei thn tourta sou me vatoumoura thn kaluterh tourta ever.Euxaristw!

    ReplyDelete
  2. kalhsperaaaaaaaaaaaaa!!! Loipon to kakoule einai to kardamon kai to maxlepi to steinweichsel. Mhn pareis alesmeno kakoule, pare ton oloklhro kai sygekrimena to prasino. Maxlepi pare afova to alesmeno. An den vriskesi pes muo na sou steilo. Gia tourta exo kati sto nou mou.. katse na to do pio konta kai tha sou steilo mia syntagoula...

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails